Rödbetssallad med fetaost och koriander

Du behöver 6 st rödbetor 2 st äpplen syrliga 1 st rödlök 1.5 dl majonnäs 1.5 dl crème fraîche 100 g fetaost salt och peppar...


12 portioner

Du behöver

  • 6 st rödbetor
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 st rödlök
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Gör så här

1
Borsta rödbetorna, lägg dem i en kastrull och täck nätt och jämnt med lättsaltat vatten. Koka i ca 30 min eller tills de blir genomkokta. Skölj och skär äpplena i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och skär de avsvalnade rödbetorna i tärningar.

2
Blanda samman majonnäs och crème fraiche. Vänd ner äppel- och rödbetstärningarna och den hackade löken. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaost och grovhackad koriander före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top