Du behöver

    Rödbetsdipp

  • 1 st rödbetor, kokt
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1-2 krm flingsalt
  • Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk apelsinsaft färskpressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar nymalen
  • Sallad

  • 3 st rödbetor, kokta
  • 1 st fänkålsstånd
  • 2 st apelsin små
  • 1 st rödlök
  • 4 prt couscous eller andra kokta gryn
  • 4 msk solrosfrön
  • salt & peppar

Gör så här

1

Skala och riv rödbetan fint, med rivjärn eller i matberedare. Lägg färskosten i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt rödbetan och vitlöken och kör till en slät massa. Smaka av med salt. 

2

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

3

Skiva eller klyfta rödbetorna. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala apelsinerna med en kniv, så att inget av det vita finns kvar, skär dem i bitar, skivor eller klyftor. Skala och skär löken i tunna ringar.

4

Häll grynen på ett stort serveringsfat. Toppa med rödbetor, fänkål, apelsin och rödlök. Garnera med solrosfrön. Salta och peppra. Servera med rödbetsdippen och dressingen.


Kommentar:
Klyftade rödbetor och en läcker rödbetsdipp matchas med friska apelsiner och krispig fänkål. Couscousen kan bytas mot ditt favoritgryn.

Recept // Fler rödbetor,recept