Rödbetsknäcke på speltvete

Du behöver 2.5 st rödbetor 300 g skalade pepparrot eller rivet skal av en citron 1 st örter finhackade från kruka eller trädgården 0.5 pkt...


60 portioner

Du behöver

  • 2.5 st rödbetor 300 g skalade
  • pepparrot eller rivet skal av en citron
  • 1 st örter finhackade från kruka eller trädgården
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl speltvete (dinkel), ca 450 g
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

1
Rödbetorna ska vara röda och fasta. Riv betorna på rivjärnets fina sida, de blir saftigast om de rivs för hand. Blanda med riven pepparrot eller rivet citronskal efter smak, samt med örtkryddor.

2
Rör ut jästen i vattnet och blanda ner i rödbetsrivet. Arbeta i mjöl tills det blir en smidig deg som går att kavla. Tillsätt saltet sist.

3
Täck degen, jäs cirka 45 minuter.

4
Kavla ut degen tunt och skär långa strimlor eller kvadrater. Lägg på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i 150 grader 10–15 minuter. Se upp så de inte bränns. Torka på eftervärme i ugn om så behövs.

5
Droppa lite olivolja över och strö på lite saltflingor direkt då bröden tas ur ugnen.


Kommentar:
Garnering
olivolja, havssaltflingor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top