RECEPT FRÅN IK

Rödbetskalops med bönbulgur

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st rödbetor medelstora färska
  • 4 st morötter grova
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • salt svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 2 st äpplen fasta och syrliga
  • 4 prt bulgurvete
  • 1 msk olivolja
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 1 st bönor burk svarta

Gör så här

1
Skala rödbetor, morötter och lök. Klyfta betor och lök, skiva morötterna. Fräs i oljan 2 minuter i tjockbottnad gryta på medelvärme, salta och peppra. Strö på mjöl, rör om och späd med vinäger och buljong.
2
Koka upp, peta i lagerblad och kryddpeppar, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt grytan sjuda 25 minuter. Låt oskalade, klyftade äpplen puttra med sista minuten.
3
Koka bulgur efter paketanvisningen med olja och buljong. Skölj bönorna i sil och värm dem överst i bulgurkastrullen.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 445, Fett 10 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 15 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept