Du behöver
- 6 st rödbetor medelstora färska
- 4 st morötter grova
- 2 st gula lökar
- 1 msk olivolja
- salt svartpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 0.5 dl balsamvinäger
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 st lagerblad
- 4 st kryddpepparkorn
- 2 st äpplen fasta och syrliga
- 4 prt bulgurvete
- 1 msk olivolja
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 1 st bönor burk svarta
Gör så här
1
Skala rödbetor, morötter och lök. Klyfta betor och lök, skiva morötterna. Fräs i oljan 2 minuter i tjockbottnad gryta på medelvärme, salta och peppra. Strö på mjöl, rör om och späd med vinäger och buljong.
2
Koka upp, peta i lagerblad och kryddpeppar, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt grytan sjuda 25 minuter. Låt oskalade, klyftade äpplen puttra med sista minuten.
3
Koka bulgur efter paketanvisningen med olja och buljong. Skölj bönorna i sil och värm dem överst i bulgurkastrullen.
Näringsvärde: Kcal 445, Fett 10 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 15 g