Rödbetsbiffar med tsatsiki

Du behöver Tsatsiki med mynta 0.5 l mild yoghurt 0.5 st gurka 1 tsk torkad mynta 1 msk finhackad färsk 2 msk olivolja 75 g...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Tsatsiki med mynta

0.5 l mild yoghurt
0.5 st gurka
1 tsk torkad mynta 1 msk finhackad färsk
2 msk olivolja
75 g tärnad fetaost
salt och peppar

Rödbetsbiffar

0.5 st gul lök
3 st potatisar
0.5 kg rödbetor,
3 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 st ägg
0.5 dl ströbröd

Gör så här

1

Börja med tsatsikin. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 45 minuter.

2

Skala och riv gurkan grovt. Lägg gurkan på ett fat och salta lite. Låt gurkan dra i 5 minuter. Krama bort det mesta av vätskan.

3

Blanda yoghurt, gurka, mynta, olivolja och fetaost i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Under tiden yoghurten rinner av, hacka löken och skala och riv potatisarna och rödbetorna grovt i matberedare eller på rivjärn.

5

Blanda lök, potatis, rödbetor, vitlök, spiskummin, salt, ägg och ströbröd i en bunke.

6

Forma ganska små biffar av smeten. Stek biffarna på medelvärme i olivolja i en stekpanna.

7

Servera biffarna varma med tsatsikin.

8

Tips: Om du vill göra rätten matigare – servera med kokt couscous.


Kommentar:
Riv rödbetan och gör goda biffar med smak av spiskummin och vitlök. Servera en fräsch tsatsiki till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top