Du behöver
- 4 prt jasminris
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök klyftor
- olja till stekning
- 1 msk ingefära riven
- 1.5 msk currypasta röd
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 2 st burk kokosmjölk (400 g)
- 1 st burk kikärter sköljda, avrunna (400 g)
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st litet blomkålshuvud
- 1 st röd paprika
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Skala och hacka lök och vitlök, och mjukfräs i olja på låg värme i rymlig kastrull. När löken är mjuk och genomskinlig tillsätt ingefära och currypasta och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på tomatkross, kokosmjölk, kik-ärter och buljongtärning och koka upp. Dela blomkålen i små buketter och kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg blom-kålen i kastrullen och småkoka 5 minuter, tillsätt paprikan och
3
koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.
Tips! Rätten är vegansk under förutsättning att grönsaksbuljongen och currypastan
som används är veganska.