Riswok med strimlat fläskkött

Du behöver 4 prt fullkornsris 500 g fläskkött strimlat (karré, kotlett eller bog) 2 msk solrosolja (solros)olja 2 st vitlök finhackade 1 st rödlök skivad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt fullkornsris
  • 500 g fläskkött strimlat (karré, kotlett eller bog)
  • 2 msk solrosolja (solros)olja
  • 2 st vitlök finhackade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 st paprika i tunna ringar
  • 1 st broccoli i buketter
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 1 st apelsin tvättad
  • salt, svartpeppar
  • koriander eller persilja

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Bryn köttet hastigt i het olja i wokpanna eller stekpanna med hög kant. Lägg i vitlök, lök, paprika och broccoli i mindre bitar. Fräs ett par minuter.

3
Häll över soja och pressa i apelsinsaften. Sjud under lock cirka

4
5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i riset. Strimla över apelsinskalet (det yttersta) och

5
garnera med gröna blad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, fett 22 g, kolhydrater 45 g, fibrer 6 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top