Du behöver
- 4 prt fullkornsris
- 500 g fläskkött strimlat (karré, kotlett eller bog)
- 2 msk solrosolja (solros)olja
- 2 st vitlök finhackade
- 1 st rödlök skivad
- 1 st paprika i tunna ringar
- 1 st broccoli i buketter
- 0.5 dl kinesisk soja
- 1 st apelsin tvättad
- salt, svartpeppar
- koriander eller persilja
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Bryn köttet hastigt i het olja i wokpanna eller stekpanna med hög kant. Lägg i vitlök, lök, paprika och broccoli i mindre bitar. Fräs ett par minuter.
3
Häll över soja och pressa i apelsinsaften. Sjud under lock cirka
4
5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i riset. Strimla över apelsinskalet (det yttersta) och
5
garnera med gröna blad.
Näringsvärde: Kcal 520, fett 22 g, kolhydrater 45 g, fibrer 6 g.