Ristimbaler med kräftstjärtar

Du behöver 2 dl jasminris 1.5 msk smör 0.5 dl schalottenlök finhackad 1 st paprika 1/2 grön + 1/2 röd 0.75 dl kantareller finhackade salt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl jasminris
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl schalottenlök finhackad
  • 1 st paprika 1/2 grön + 1/2 röd
  • 0.75 dl kantareller finhackade
  • salt och vitpeppar

Garnering:

8 st kräftstjärtar eller 12 stora skalade räkor
dillvippor

Sås:

2 dl crème fraîche
40 g smör
1.5 msk riven pepparrot
gourmetsalt
vatten ev.

Gör så här

1
Arbetsgång för planering:

2
1. Koka riset.

3
2. Skala och hacka lök, paprika och kantareller (upptinade eller konserverade).

4
3. Skala kräftstjärtar eller räkor.

5
4. Gör såsen.

6
5. Fräs grönsaker och ris.

7
6. Anrätta.

8
Laga så här:

9
Riset: Koka jasminriset enligt förpackningsanvisningen. Låt det kallna.

10
Smält smöret i en panna, fräs löken blank och mjuk tillsammans med paprika och kantareller. Tillsätt riset och blanda väl med de frästa ingredienserna. Låt riset bli ljummet. Smaka av med salt och peppar.

11
Portionspressa riset i en kopp med rundad botten och stjälp varsin timbal på fyra varma tallrikar.

12
Värm kräftstjärtarna eller räkorna hastigt i stekpannan och lägg upp dem på riset.

13
Såsen: Koka upp crème fraîche, smör och pepparrot. Smaka av med salt. Späd med lite vatten om såsen känns för tjock. Ringla såsen runt om ristimbalerna.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Falkholts krog i Dalsland!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top