RECEPT FRÅN IK

Rissallad med pinjenötter

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl arborioris
  • 2.25 msk pressad citronsaft
  • 2.5 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor stora
  • 2 dl basilika hackad
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl pinjenötter rostade
  • 1 näve färsk babyspenat
  • 50 g Parmesan hyvlad

Gör så här

1
Koka riset mjukt, låt det rinna av i en finmaskig sil och häll över det i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner pinjenötter, hyvlad parmesan och bladspenat strax före servering.
2
Tips! Vill du ha mer smak på riset kan du tillsätta en buljongtärning till kokvattnet.

Kommentar:
Passar bra till fisk och kyckling.


Recept // Fler ris & grynrecept