Rissallad med pinjenötter

Du behöver 4.5 dl arborioris 2.25 msk pressad citronsaft 2.5 msk olivolja 3 st vitlöksklyftor stora 2 dl basilika hackad salt och svartpeppar 1.5 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl arborioris
  • 2.25 msk pressad citronsaft
  • 2.5 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor stora
  • 2 dl basilika hackad
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl pinjenötter rostade
  • 1 näve färsk babyspenat
  • 50 g Parmesan hyvlad

Gör så här

1
Koka riset mjukt, låt det rinna av i en finmaskig sil och häll över det i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner pinjenötter, hyvlad parmesan och bladspenat strax före servering.

2
Tips! Vill du ha mer smak på riset kan du tillsätta en buljongtärning till kokvattnet.


Kommentar:
Passar bra till fisk och kyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top