Rissallad med paprika

Du behöver 4 prt matris långkornigt 3 st paprikor (cirka 350 g) 2 st paprikor (gärna en gul och en röd) 2 msk olivolja 1/2–1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matris långkornigt
  • 3 st paprikor (cirka 350 g)
  • 2 st paprikor (gärna en gul och en röd)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2–1 st röd chilifrukt urkärnad
  • 0.5 st gurka sköljd
  • 1 dl slätbladig persilja hackad

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Hacka paprikasorterna och blanda med olivolja, finhackad chili, hackad gurka och hälften av persiljan.

2
Blanda med riset och strö över resten av persiljan vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top