Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 4 dl arborioris
  • 11 dl hönsbuljong
  • 1 dl valnötter
  • 8 skiva parmaskinka
  • 1 st blomkålshuvud i buketter
  • 2 dl Parmesan riven

Gör så här

1
1 Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning. Koka upp buljongen och håll sjudande. Ta en slev buljong och häll den över riset. Låt buljongen koka in under omrörning innan du tillsätter mer.
2
2 Rosta nötterna i torr panna under tiden risotton kokar.
3
3 Lägg skinkan på papprad plåt och rosta i ugnen, 175 grader, 8 minuter.
4
4 När riset mjuknat men har en liten hård kärna kvar, låt blomkålen koka med. Tillsätt parmesan, och servera med tillbehören.

Recept // Fler ris & grynrecept