Risotto med rosésallad salsiccia och taleggio

Du behöver 1 st gul lök hackad 3 msk olivolja 80 g salsiccia rå 200 g pumpa tärnad, t ex Butternut Squash 1 st huvud...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 3 msk olivolja
  • 80 g salsiccia
  • 200 g pumpa tärnad, t ex Butternut Squash
  • 1 st huvud radicchiosallad
  • rosésallad i bitar
  • 5 dl arborioris eller carnaroliris
  • 1 glas torrt vitt vin
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 50 g taleggio tärnad
  • 1 dl Parmesan riven
  • 2 msk bladpersilja strimlad

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs den försiktigt i olja i en tjockbottnad gryta.

2
Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i grytan med fingrarna. Lägg i och låt fräsa i

3
2 minuter. Lägg i pumpatärningarna och fortsätt att steka på me–delvärme i 2 minuter.

4
Fräs därefter med radicchiosalladen i 2 minuter, lägg i riset och låt det fräsa i 1 minut medan du rör om så att varje riskorn blir ordentligt täckt med olja. Häll på ett glas vitt vin under hög värme.

5
Sänk värmen när vinet har kokat bort och häll på de första slevarna med het buljong och låt det koka under ständig omrörning tills det är dags för nästa slev. Fortsätt på samma sätt tills riset är färdigkokt och risotton är krämig men inte för lös (omkring 15 minuter).

6
Stäng av plattan. Lägg då i taleggion och rör om ordentligt. Lägg i parmesanost. Låt risotton vila någon minut innan du serverar.

7
Garnera med parmesanost, persilja och lite rå radicchiosallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top