Risonisallad med rostade tomater

Du behöver 2 st king solo-vitlök 1 dl olivolja 1/2-1 st chili t ex spansk peppar 1.5 kg tomater gärna små 2 msk flingsalt 1...

Tillagningstid: 45 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2 st king solo-vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1/2-1 st chili t ex spansk peppar
  • 1.5 kg tomater gärna små
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kg risoni
  • 3 kruka färsk basilika
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Dagen innan:

2
Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion.

3
Riv eller hacka vitlöken fint och blanda med oljan. Kärna ur chilin och finhacka den. Häll tomaterna på en bakplåt och sväng runt dem med vitlöks­oljan, chili och fling–salt.

4
Rosta mitt i ugnen i cirka 25 minuter eller tills tomaterna börjar få fin färg.

5
Koka under tiden risonin al dente i rikligt med saltat vatten. Häll av pastan och sväng runt med oljan från de rostade tomaterna. Hit kan du förbereda.

6
Samma dag:

7
Sväng runt risonin med de rostade tomaterna och grovhackade eller hela basilikablad. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top