Risoni med halloumi och gremolata

Du behöver 1 st halloumiost (250 g) 350 g risoni (risformad pasta) 100 g soltorkade tomater i olja strimlad 1 dl bladpersilja finhackad 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st halloumiost (250 g)
  • 350 g risoni (risformad pasta)
  • 100 g soltorkade tomater i olja strimlad
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • 1 st citron finrivet skal av
  • 1 dl svarta oliver urkärnade
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en kastrull. Skär halloumin i små tärningar.

2
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden alla ingredienser utom vitlök i en serveringsskål.

3
Stek halloumin i lite olja från tomaterna på hög värme i en rymlig panna. Tillsätt vitlöken precis på slutet.

4
Blanda ner risoni och halloumi i skålen. Ringla över lite olja från tomaterna. Salta och peppra. Servera genast gärna med en krispig grönsallad vid sidan av.


Kommentar:
Även bra mat till lunchlådan eller utflykten.
Näringsvärde: Kcal 511, Fett 21 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 6 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top