Du behöver
- 1 st halloumiost (250 g)
- 350 g risoni (risformad pasta)
- 100 g soltorkade tomater i olja strimlad
- 1 dl bladpersilja finhackad
- 1 st citron finrivet skal av
- 1 dl svarta oliver urkärnade
- 1 st vitlöksklyfta riven
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en kastrull. Skär halloumin i små tärningar.
2
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden alla ingredienser utom vitlök i en serveringsskål.
3
Stek halloumin i lite olja från tomaterna på hög värme i en rymlig panna. Tillsätt vitlöken precis på slutet.
4
Blanda ner risoni och halloumi i skålen. Ringla över lite olja från tomaterna. Salta och peppra. Servera genast gärna med en krispig grönsallad vid sidan av.
Även bra mat till lunchlådan eller utflykten.
Näringsvärde: Kcal 511, Fett 21 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 6 g.