Du behöver
- 250 g risnudlar
- 600 g kycklinglårfilé
- 0.5 st broccolistånd
- 1 st röd paprika
- 1 st knipplök färsk
- 150 g sockerärtor eller sugar snaps
- 2 msk rapsolja
- salt och svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor skalade och finhackade
- 0.5 msk sesamolja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk japansk soja
- 1 st lime saften
- 2 msk sesamfrön
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
2
Strimla kycklingen. Dela broccolin i mindre buketter och skiva roten i tunna skivor. Dela och kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skär löken i tunna skivor. Dela sockerärtorna på längden.
3
Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingen och stek på bägge sidor tills den fått fin färg i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och broccolin. Låt steka i ytterligare 2–3 minuter under omrörning på hög värme. Tillsätt paprika, sockerärtor och vitlök. Vänd runt och smaksätt med sesamolja, honung, soja och limesaft. Rör om och tillsätt nudlarna.
4
När allt är genomvarmt, efter någon minut, lägg upp och strö över sesamfrön.
Köp hem en flaska stark srirachasås att smaksätta din asiatiska mat med. En god mångsidig chilisås som ger maten lite extra skjuts.