Du behöver
- 300 g risnudlar
- 2 msk socker
- 1 dl kokhett vatten
- 1/2 dl asiatisk fisksås
- 3 msk limesaft (ca 2 lime)
- 1/2 msk risvinäger
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 2 röda chilifrukter, urkärnade, finhackade
- 150 g sockerärter
- 1 morot
- 1/2 gurka
- 1 knipplök
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 1/2 dl jordnötter
- 1/2 dl rostad lök
- 1/2 dl kokosflagor
- 2 msk sesamfrön svarta och vita, rostade
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2
Rör samman socker och hett vatten tills sockret löser sig, blanda sedan i fisksås, limesaft, risvinäger, vitlök och chili.
3
Ansa och strimla sockerärter, skala och strimla morot och urkärnad gurka. Dela och skiva knipplöken, även blasten. Grovhacka koriander och mynta.
4
Klipp nudlarna i lite mindre bitar så att de blir lättare att äta, vänd ihop med dressingen, grönsakerna och örterna i en stor skål.
5
Blanda ingredienserna till toppingen och strö cirka hälften över nudelsalladen, ställ fram resten på bordet.