Risnudelsallad med räkor

Du behöver 200 g risnudlar tunna 750 g räkor med skal (300 g skalade) 1 st gurka 2 st morötter 1/2–1 st rödlök 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g risnudlar tunna
  • 750 g räkor med skal (300 g skalade)
  • 1 st gurka
  • 2 st morötter
  • 1/2–1 st rödlök
  • 1 st kruka koriander blad och stjälk
  • dressing
  • 2 st lime saften
  • 3 msk fisksås
  • 1.5 msk socker
  • 1 st röd chili urkärnad
  • 1 st vitlök finhackad
  • 1 dl salta jordnötter krossade eller hackade

Gör så här

1
Lägg nudlarna i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå och mjukna i två minuter (olika märken mjuknar olika fort, ta upp en nudel och smaka) och spola sedan av med kallt vatten och krama ur vätskan.

2
Lägg nudlarna i en stor skål och klipp dem lite så blir de lät-tare att äta. Skala räkorna.

3
Skala gurka och morot, kärna ur gurkan och skär dem i femcentimetersbitar och strimla tunt. Skala och finhacka löken, den mindre mängden om den är stark. Grovhacka koriandern.

4
Blanda limesaft, fisksås, socker, chili och vitlök och rör tills sockret löst sig.

5
Blanda ner grönsaker, lök, koriander och dressing i nudlarna, toppa med räkor och krossade jordnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top