Risgrynsdessert med rosenvatten – Sholezard

Du behöver 2 dl grötris 5 dl vatten 0.5 dl socker löst i 1 dl hett vatten 1 st saffran påse 2 msk rosenvatten Garnering:...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl grötris
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl socker löst i 1 dl hett vatten
  • 1 st saffran påse
  • 2 msk rosenvatten

Garnering:

granatäppelkärnor
pistaschnötter hackade
mandel
kanel eventuellt

Gör så här

1
Koka riset i vattnet på svag värme och rör om då och då så att det inte bränner fast. När gröten nästan är klar häller man i sockerlag och saffran. Dra bort kastrullen från värmen när den är klar, tillsätt rosenvatten och låt gröten dra i 5 minuter.

2
Garnera med granatäppelkärnor, hackad pistasch, mandlar och eventuellt lite kanel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top