Rimmad julskinka

Du behöver 1.5 kg skinka rimmad benfri 1.5 l vatten kryddpepparkorn lagerblad Griljering: 1 st äggvita 1 msk senap söt 2 msk fransk senap 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg skinka rimmad benfri
  • 1.5 l vatten
  • kryddpepparkorn lagerblad

Griljering:

1 st äggvita
1 msk senap söt
2 msk fransk senap
1 tsk socker
3 msk ströbröd

Gör så här

1
Låt nätet sitta kvar och spola skinkan en stund i rinnande, kallt vatten eller vattenlägg den någon timme i kallt vatten.

2
Mikra vattnet till kokpunkten i en mikrosäker form som rymmer minst tre liter, läge 850 W i cirka 15 minuter.

3
Stick in en mikroanpassad köttermometer i skinkan så att termometerspetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Lägg skinkan med svålen uppåt i det kokande vattnet. Mikra skinkan på hög effekt (850 W) i 30 minuter. Fortsätt att mikra skinkan på lägre effekt (500 W) i 30 minuter. Termometern ska visa 65 grader. Lägg till tid om det behövs. Låt skinkan värmeutjämna under lock i spadet cirka 20 minuter.

4
Ta upp skinkan och kyl spadet till dopp i grytan. Ta bort nätet och svålen och griljera skinkan.

5
Blanda ingredienserna utom ströbrödet och bred ut röran över skinkans ovansida. Strö över ströbrödet. Grilla några minuter i mikron om den har grill, eller sätt skinkan i vanliga ugnen på 200 grader cirka 15 minuter. Skinkan ska ha gyllene färg.


Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top