RECEPT FRÅN IK

Riktigt god Tacopaj

Av .

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

    Pajskal

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • Fyllning

  • 500 g nötfärs
  • 1 st paprika
  • 150 g majs
  • smör till stekning
  • påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche paprika & chili
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g cocktailtomater
  • riven ost
  • paprikapulver
  • 2 näve nachochips

Gör så här

1

Värm ugnen till 225°.

2

Blanda smör, mjöl och kryddorna till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform  ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.  Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. 

3

Tärna paprikan och stek tillsammans med köttfärs och majs i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. 

4

Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna.  Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraichen. Tryck ner tomathalvorna, krossa nachochipsen och strö över tomaterna, täck sedan med ost och sprid till sist över paprikapulver. 

5

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min,  tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och nachochips.


Kommentar:
Tommy älskar Tacos och här är hans bästa recept på Tacopaj.

Recept