Ricottagnocchi med spenat och lax

Du behöver 1 msk smör 130 g babyspenat 1 dl olivolja 3 msk hackad bladpersilja citron det yttersta strimlade skalet 500 g ricottaost 1.5 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 130 g babyspenat
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • citron det yttersta strimlade skalet
  • 500 g ricottaost
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl vetemjöl

Till servering

150 g gravad lax i skivor eller bitar
nymalen svartpeppar
citronklyftor

Gör så här

1

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i spenaten och fräs under omrörning tills den mjuknar, cirka 1 minut. Ta pannan från värmen.

2

 Blanda olivolja, persilja och citronskal i en liten skål.

3

Blanda ricotta, parmesan, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda i mjölet i omgångar till en mjuk deg (mängden mjöl beror på hur fuktig ricottan är). Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 delar och forma till fingertjocka rullar. Tryck till med en gaffel och skär i cirka 2 centimeter breda bitar. Strö över lite mjöl, så att de inte klibbar ihop. 

4

Koka upp vatten med salt i en pastakastrull. Koka gnocchin i två omgångar. Lägg i gnocchin och sjud cirka 2 minuter. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar. Ta upp med en hålslev och lägg i en serveringsskål. Blanda i hälften av persilje- och citronoljan. 

5

Vänd ner spenat och lax. Peppra. Servera med citronklyftor och resten av persilje- och citronoljan.


Kommentar:
Ricotta används ofta som pastafyllning, men här använder vi den i en lättlagad gnocchideg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top