Ricottafylld ravioli med salviasmör

Du behöver sats ca 0,5 färsk pastadeg 250 g ricottaost 2 dl parmesanost finriven 1.5 dl ärter frysta, tinade 70 g skinka finstrimlad citron finrivet...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sats ca 0,5 färsk pastadeg
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl parmesanost finriven
  • 1.5 dl ärter frysta, tinade
  • 70 g skinka finstrimlad
  • citron finrivet skal av 1 liten
  • muskot en gnutta riven
  • 0.5 tsk salt

Brynt smör

50 g smör
salviablad en liten bunt färska

Gör så här

1
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kör degen genom pastamaskinen, från tjockt till tunnare och tunnare. Cirka 5 gånger genom maskinen brukar vara lagom och man kan dela den på längden efter några kavlingar då den blir väldigt lång.

2
Lägg ut på väl mjölad arbetsbänk. Klicka ut valnötsstora klickar med jämna mellanrum på halva degen. Pensla lätt med vatten, som fungerar som lim. Vänd över andra halvan av degplattan och tryck mycket noga ut all luft inifrån och ut. Tryck till väl så att de håller ihop. Sporra eller skär ut ravioli.

3
Lägg över raviolin på till exempel en mjölad bricka (så att de inte fastnar). Koka upp en rymlig kastrull med väl saltat vatten. Lägg i raviolin och sjud tills de flyter upp till ytan, eller i 1–3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg över i form. Ringla över lite olivolja eller servera med brynt salviasmör.

4

5
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt salvia och låt smöret puttra tills det börjar bli skummigt och en doft av nöt sprider sig.

6
Skaka kastrullen lätt och se om det bildats nötbruna flagor i botten – då är smöret klart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top