Du behöver
- 1 st ägg
- 400 g ricottaost
- 1 msk vetemjöl
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 40 g parmesanost
- olivolja med neutral smak
- tomatsås
- 400 g passerade tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl vitt vin
- balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- 2 msk persilja finhackad
Till servering
ris nykokt
sallad
Gör så här
1
Blanda ägg, ricottaost, mjöl, citron och parmesanost till
2
en smet. Låt stå i några minuter.
3
Koka ihop passerade tomater med vin och vitlök, låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med en aning balsamvinäger, salt och peppar. Strö till sist i persilja.
4
Forma försiktigt små “biffar” av ostsmeten med hjälp av två matskedar och stek dem några minuter i rikligt med olivolja tills de fått lite färg, vänd försiktigt.
5
Servera ricottabiffarna med tomatsås, ris och en sallad.