Revben med potatismos och äppelrödkål

Du behöver 1/2 dl ingefärsglaze eller chutney 400 g färdiggrillat revbensspjäll 4 portioner pulvermos 3 dl mjölk 1/2–1 tsk salt 1/2 tsk strösocker 1–2 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl ingefärsglaze eller chutney
  • 400 g färdiggrillat revbensspjäll
  • 4 portioner pulvermos
  • 3 dl mjölk
  • 1/2–1 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1–2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk lättmargarin
  • 2–3 msk finhackad persilja
  • 400 g rödkål från burk
  • 1 äpple
  • cirka 1/2 tsk malen kanel

Gör så här

1
Pensla spjället med glaze, ljumma i 100-gradig ugn 15 minuter om det hunnit bli kallt på vägen hem. Eller mikra på full effekt, 3 + 1 + 1 minuter till lagom värme.

2
Tillred pulvermos efter paketets beskrivning. Byt en del av vattnet mot mjölk. Smaka av med salt, socker och peppar och rör in en klick matfett i moset innan persiljan blandas i. Blanda kålen med ett grovrivet syrligt äpple. Vänd också i lite malen kanel. Värm rödkålen i kastrull eller mikro tills den ångar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top