Du behöver
- 1/2 dl ingefärsglaze eller chutney
- 400 g färdiggrillat revbensspjäll
- 4 portioner pulvermos
- 3 dl mjölk
- 1/2–1 tsk salt
- 1/2 tsk strösocker
- 1–2 krm nymalen vitpeppar
- 1 msk lättmargarin
- 2–3 msk finhackad persilja
- 400 g rödkål från burk
- 1 äpple
- cirka 1/2 tsk malen kanel
Gör så här
1
Pensla spjället med glaze, ljumma i 100-gradig ugn 15 minuter om det hunnit bli kallt på vägen hem. Eller mikra på full effekt, 3 + 1 + 1 minuter till lagom värme.
2
Tillred pulvermos efter paketets beskrivning. Byt en del av vattnet mot mjölk. Smaka av med salt, socker och peppar och rör in en klick matfett i moset innan persiljan blandas i. Blanda kålen med ett grovrivet syrligt äpple. Vänd också i lite malen kanel. Värm rödkålen i kastrull eller mikro tills den ångar.