Renskavspasta med pepparrotscreme

Du behöver 200 g fullkornsfusilli eller pasta av valfri sort 1 st lök finhackad 240 g renskav 0.5 msk rapsolja 3 msk matlagningsgrädde 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g fullkornsfusilli eller pasta av valfri sort
  • 1 st lök finhackad
  • 240 g renskav
  • 0.5 msk rapsolja
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl gröna ärtor
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 msk pepparrot
  • 1 nypa salt

Tillbehör

sallad grön och gärna lite färsk persilja

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Stek lök och renskav i en het stekpanna med rapsolja. Tillsätt grädde när köttet är genomstekt. Låt såsen koka samman i cirka 10 minuter på svag värme. Häll i ärtorna under de sista minuterna. Blanda renskav och pasta.

3
Rör samman creme fraiche och pepparrot i en liten bunke, smaka av med lite salt.

4
Servera renskavspastan toppad med lite pepparrotscreme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top