Du behöver
- 2 pkt renskav
- kantareller torkade (30 g)
- 1 st gul lök grovhackad
- 4 msk smör
- 200 g skogschampinjoner grovskivade
- 10 st enbär
- 10 st svartpepparkorn hela
- 1 msk viltfond med kantareller
- 2.5 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk majsenaredning brun
- 2 msk rönnbärsgelé eller syltade rönnbär
- salt och färsk timjan
Gör så här
1
Halvtina renskavet så att det går lätt att sära skivorna. Blötlägg kantarellerna.
2
3
Fräs löken blank med lite av smöret. Lägg över i en vid panna. Fräs svampen i lite smör, lägg över i pannan. Bryn renskaven i omgångar.
4
5
Lägg köttet i pannan. Krossa enbär och svartpeppar i mortel och strö i. Tillsätt viltfond, vatten och grädde. Vänd samman ingredienserna och sjud rätten under lock cirka 15 minuter.
6
7
Tillsätt mer vatten eller grädde vid behov. Rör ner redningsmjölet och koka upp igen.
8
9
Smaka av med rönnbärsgelé, salt och repad färsk timjan. Servera renskavspannan med (mandel)potatismos och broccoli.