RECEPT FRÅN IK

Renskavsmacka med champinjoner

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • smör att steka i
  • 1/2 burk champinjoncreme (ca
  • 100 g)
  • 1 tsk soja
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • svartpeppar
  • 3 skivor formbröd
  • parmesanost
  • persilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Hacka löken och stek den i smör. Ställ åt sidan. Lägg renskavsblocket otinat i varm stekpanna. Skrapa av skavet med en trägaffel tills allt är brynt. Blanda ner löken och rör om. Sänk värmen.
3
Rör ned champinjoncreme, soja och buljongtärning. Låt puttra under omrörning i några minuter. Tillsätt lite vatten om röran blir för torr. Smaka av med svartpeppar.
4
Fördela röran på formbröden, strö över riven parmesanost och grädda i mitten av ugnen ca 6–7 minuter. Toppa med klippt persilja.

Kommentar:
Läsarrecept från Ingrid Söderström, Uppsala. Den här mackan brukar Ingrid göra till kvällsmys. Hon gillar smakkombinationen av renskav och champinjoner.

Recept // Fler viltrecept