Renskavsgryta med ris

Du behöver 2 pkt renskav smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 pkt mellangrädde eller matlagningsgrädde 2 msk soja Gör så här...


6 portioner

Du behöver

  • 2 pkt renskav
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 pkt mellangrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 msk soja

Gör så här

1
Låt renskaven tina något och fräs den sedan i smöret. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden och låt allt koka några minuter. Rör ner lite soja mot slutet. Servera med ris och sallad.

2
För att betona det norrländska i den här rätten gör Björn gärna i ordning en kanna med lingondricka till.


Kommentar:
En rätt som fyrabarnsfadern, rörmokaren och matlagaren Björn Gustafsson gärna bjuder familjen på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top