Renklämma med svenska smaker

Du behöver 2 pkt philadelphiaost 1 dl rårörda lingon 2 msk riven pepparrot 1 kg renfilé skuren i 3 cm tjocka skivor (älg-, hjort- eller...


4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt philadelphiaost
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 kg renfilé skuren i 3 cm tjocka skivor (älg-, hjort- eller oxfilé går också bra)
  • 2 msk enbär krossade
  • svartpeppar nymalen
  • 1 st vitlök tunt skivad
  • 3 st burkar kantareller ca 600 g, grovhackade
  • olivolja och flingsalt
  • 10 st tunnbröd mjukt, rektanglar
  • 1 kruka timjan

Gör så här

1
Blanda ost, lingon och pepparrot. Gnid in köttbitarna med enbär och svartpeppar. Låt dra några minuter.

2

3
Fräs vitlök och kantareller. Salta och ställ åt sidan. Bryn köttet men låt det vara lite rosa inuti. Låt vila i alfolie några minuter efter stekningen. Salta.

4

5
Bred ut av lingonröran över alla tunnbröd. Finstrimla köttet och fördela som en rand på varje bröd tillsammans med svampröran. Strö över timjan och rulla ihop varje bröd. Skär med vass kniv skivor på snedden.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens studentmeny från 2008.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top