Du behöver

  • 2 pkt philadelphiaost
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 kg renfilé skuren i 3 cm tjocka skivor (älg-, hjort- eller oxfilé går också bra)
  • 2 msk enbär krossade
  • svartpeppar nymalen
  • 1 st vitlök tunt skivad
  • 3 st burkar kantareller ca 600 g, grovhackade
  • olivolja och flingsalt
  • 10 st tunnbröd mjukt, rektanglar
  • 1 kruka timjan

Gör så här

1
Blanda ost, lingon och pepparrot. Gnid in köttbitarna med enbär och svartpeppar. Låt dra några minuter.
2
3
Fräs vitlök och kantareller. Salta och ställ åt sidan. Bryn köttet men låt det vara lite rosa inuti. Låt vila i alfolie några minuter efter stekningen. Salta.
4
5
Bred ut av lingonröran över alla tunnbröd. Finstrimla köttet och fördela som en rand på varje bröd tillsammans med svampröran. Strö över timjan och rulla ihop varje bröd. Skär med vass kniv skivor på snedden.

Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens studentmeny från 2008.

Recept // Fler viltrecept