Renkalvmedaljonger med akvavitsås

Du behöver 700 g renytterfilé eller renkalvinnanlår Akvavitsås: 4 msk viltfond (koncentrerad på flaska) 1 dl rött vin 3 dl grädde 10 st enbär krossade...


4 portioner

Du behöver

  • 700 g renytterfilé eller renkalvinnanlår

Akvavitsås:

4 msk viltfond (koncentrerad på flaska)
1 dl rött vin
3 dl grädde
10 st enbär krossade
2 st lagerblad
1 krm svartpeppar
2 st schalottenlökar finhackade
2 msk smör
1 msk vetemjöl

Gör så här

1
Renkalvmedaljonger:

2
1. Sätt ugnen på 100 grader.

3
2. Bryn renköttet i stekpanna.

4
3. Sätt i en stektermometer och låt det eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt vila i smörpapper före tranchering.

5
Akvavitsås:

6
1. Koka upp viltfond, vin, grädde, enbär, lagerblad och svartpeppar.

7
2. Låt såsen stå och dra 15-20 min.

8
3. Sila sedan bort kryddorna. Fräs löken i smör och pudra över mjölet.

9
4. Häll i såsen och smaka av med akvavit.


Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top