RECEPT FRÅN IK

Renkalvmedaljonger med akvavitsås

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g renytterfilé eller renkalvinnanlår
  • Akvavitsås:

  • 4 msk viltfond (koncentrerad på flaska)
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 10 st enbär krossade
  • 2 st lagerblad
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

1
Renkalvmedaljonger:
2
1. Sätt ugnen på 100 grader.
3
2. Bryn renköttet i stekpanna.
4
3. Sätt i en stektermometer och låt det eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt vila i smörpapper före tranchering.
5
Akvavitsås:
6
1. Koka upp viltfond, vin, grädde, enbär, lagerblad och svartpeppar.
7
2. Låt såsen stå och dra 15-20 min.
8
3. Sila sedan bort kryddorna. Fräs löken i smör och pudra över mjölet.
9
4. Häll i såsen och smaka av med akvavit.

Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.


Recept // Fler viltrecept