Du behöver
- 700 g renytterfilé eller renkalvinnanlår
- 4 msk viltfond (koncentrerad på flaska)
- 1 dl rött vin
- 3 dl grädde
- 10 st enbär krossade
- 2 st lagerblad
- 1 krm svartpeppar
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
Akvavitsås:
Gör så här
1
Renkalvmedaljonger:
2
1. Sätt ugnen på 100 grader.
3
2. Bryn renköttet i stekpanna.
4
3. Sätt i en stektermometer och låt det eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt vila i smörpapper före tranchering.
5
Akvavitsås:
6
1. Koka upp viltfond, vin, grädde, enbär, lagerblad och svartpeppar.
7
2. Låt såsen stå och dra 15-20 min.
8
3. Sila sedan bort kryddorna. Fräs löken i smör och pudra över mjölet.
9
4. Häll i såsen och smaka av med akvavit.
Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.