Du behöver

  • 2 st basilika krukor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 nypa salt
  • 1 st soltorkade tomater i olja (cirka 200 g)
  • 2 st squash medelstora
  • 7 st tomater smakrika
  • 3 dl cashew-creme fraiche

Gör så här

1
Börja med att göra ostfri pesto genom att mixa
2
basilika med vitlök, olivolja, pinjenötter och salt.
3
Häll hela burken soltorkad tomat med oljan i en kraftfull mixer och kör till en slät kräm.
4
Halvera squashen och skiva så tunt som möjligt på längden. Skiva tomaterna tunt.
5
Bygg portionslasagner på fyra tallrikar. Börja genom att lägga två squashskivor intill varandra på en tallrik. Bred på 1 1/2 msk pesto, lägg på ett lager skivad tomat, bred på 2 msk cashew-creme fraiche.
6
Varva sedan tomatröra, pesto, cashew-creme fraiche, squash och tomatskivor i tre lager,
7
avsluta med ett lager squash och en klick cashew-creme
8
fraiche. Toppa med några
9
tomatklyftor och basilikablad.

Kommentar:
Creme fraiche på cashewnötter Cirka 4 dl Tid 5 minuter + 1–2 dygn blötläggning Du behöver: 175 g naturella cashewnötter vatten till lagom konsistens 1 nypa salt 2 msk citronsaft 2 msk rapsolja Gör så här: Lägg cashewnötterna i en glasburk och häll på kallt vatten så att det gott och väl täcker nötterna. Låt stå i kylen i 1–2 dygn så att nötterna mjuknar. Häll bort vattnet och skölj av nötterna. Lägg dem i en kraftfull mixer och häll i en knapp deciliter vatten, citron, olja och salt. Mixa på hög hastighet tills nötterna blir en slät kräm. Fyll eventuellt på med mer vatten och mixa igen för att få lagom konsistens. Creme fraichen håller minst tre dagar i kylskåp.


Recept // Fler grönsakerrecept