Ratatouillesallad med fetaostkräm

Du behöver 1 st aubergine stor 1 st squash stor 1 st lök stor gul 2 st röda paprikor 4 st tomater olivolja 1 kruka...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • 1 st squash stor
  • 1 st lök stor gul
  • 2 st röda paprikor
  • 4 st tomater
  • olivolja
  • 1 kruka ruccolasallad eller färsk spenat
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och peppar

Fetaostkräm:

175 g fetaost
2 msk matlagningsyoghurt
1 tsk timjan eller basilika

Gör så här

Skär aubergine och squash i tärningar. Skala och klyfta löken. Ansa och tärna paprikan. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp lite olja i en wok- eller stekpanna och fräs aubergin, squash och lök tills de fått lite färg. Tillsätt paprika och tomat. Fräs grönsakerna knappt mjuka. Vänd ner rucola och oliver. Krydda. Mixa fetaost, yoghurt och kryddor till en kräm. Servera den till grönsakerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top