Råstekt sparris med pocherat ägg

Du behöver 4 st ägg 1 dl vitvinsvinäger 1 l vatten Tryffelmajonnäs 2 st äggulor 1 msk citronsaft färskpressad 1 msk dijonsenap 1,5 dl matolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 l vatten

Tryffelmajonnäs

2 st äggulor
1 msk citronsaft färskpressad
1 msk dijonsenap
1,5 dl matolja neutral, t ex solrosolja
2 tsk tryffelolja
salt & peppar

Råstekt sparris

1 näve grön sparris
1 msk olivolja
5 st rädisa
2 msk finhackade färska örter t ex gräslök eller krasse

Gör så här

1

Koka upp vinäger och vatten i en kastrull. Låt stå en stund. Värm vattnet så att det börjar sjuda, knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt ner äggen ett i taget i kastrullen. Sjud i cirka 3–4 minuter tills vitan stelnat och gulan känns mjuk. Ta upp försiktigt med hålslev.

2

Vispa ihop äggulor med citronsaft och dijonsenap. Häll i oljan droppvis under omrörning. Fortsätt tills all olja är nedvispad i majonnäsen och den har tjocknat. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.

3

Ansa bort ett par centimeter längst ned på sparrisen. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek sparrisarna ett par minuter tills de fått lite färg och börjat mjukna men fortfarande har kvar en rå kärna. Krydda med lite salt och peppar.

4

Skiva rädisorna tunt. Lägg upp sparris, pocherat ägg, majonnäs och rädisor på tallrikar. Garnera med finklippta örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top