Råstekt sparris med pinjenötter

Du behöver 1 st grön sparris knippe 1 msk smör 1 msk olivolja 50 g pinjenötter flingsalt, nymald peppar Vinägrett 0,5 st citron finrivet skal...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st grön sparris knippe
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • flingsalt, nymald peppar

Vinägrett

0,5 st citron finrivet skal + pressad saft
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger

Topping

1 msk plockade örter t ex körvel eller timjan
50 g pecorinoost hyvlad

Gör så här

1

Skär bort ett par centimeter längst ner på sparrisens stjälk.

2

Stek sparrisen i smör och olja tills den fått fin färg runtom och börjat mjukna. Tillsätt nötterna mot slutet av stektiden, stek i 1 minut. Krydda med salt och peppar.

3

Vinägrett Blanda ingredienser till dressingen och krydda med lite salt och peppar. 

4

Topping Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över dressingen. Toppa med plockade örter och hyvlad pecorino.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top