Rårört jordgubbsmos

Du behöver 2.5 dl jordgubbar snoppade i bitar 1.5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 3 tsk fryspulver 2 msk citronmelissblad Gör så här 1 Lägg...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl jordgubbar snoppade i bitar
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk fryspulver
  • 2 msk citronmelissblad

Gör så här

1
Lägg jordgubbsbitarna i mixer eller matberedare tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Mosa bären grovt genom att använda momentknappen. Tillsätt fryspulver och citronmeliss. Blanda samman och häll på burk. Förvara i kylskåp ett par veckor eller frys in.

2
Önskas mer “bärkänsla” kan bitarna röras långsammare i köksmaskin med 1 dl strösocker i stället för florsocker. Denna metod ger syltkonsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top