Rårakor med stekta äpplen

Du behöver 1 kg potatis fast sort 2 st morötter 1 tsk salt smör eller olja att steka i 3 st äpplen kanel efter smak...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis fast sort
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • smör eller olja att steka i
  • 3 st äpplen
  • kanel efter smak
  • 1 dl russin

Gör så här

1
1 Tvätta och riv potatis och morötter grovt (de behöver inte skalas men skär bort skador och fula fläckar). Vänd ihop potatis och morot och salt.

2
2 Klicka ut tre rårakor i taget i varm stekpanna och stek i smör eller olja på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida.

3
3 Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhusen. Fräs i några minuter i smör eller olja. Dofta över kanel och låt russinen gå med i stekpannan på slutet så att de blir varma. Servera äppelfräset till rårakorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top