RECEPT FRÅN IK

Rårakor med stekta äpplen

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis fast sort
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • smör eller olja att steka i
  • 3 st äpplen
  • kanel efter smak
  • 1 dl russin

Gör så här

1
1 Tvätta och riv potatis och morötter grovt (de behöver inte skalas men skär bort skador och fula fläckar). Vänd ihop potatis och morot och salt.
2
2 Klicka ut tre rårakor i taget i varm stekpanna och stek i smör eller olja på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida.
3
3 Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhusen. Fräs i några minuter i smör eller olja. Dofta över kanel och låt russinen gå med i stekpannan på slutet så att de blir varma. Servera äppelfräset till rårakorna.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept