Rårakor med squash

Du behöver 1 kg potatis 400 g squash 1 kruka gräslök 0.5 tsk salt smör och olja att steka i lingonsylt grönsallad Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 400 g squash
  • 1 kruka gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • smör och olja att steka i
  • lingonsylt
  • grönsallad

Gör så här

1
Tvätta och riv potatis och squash. Hacka gräslök och blanda med rivet. Rör i salt. Stek plättar av rivet i smör och olja på medelvärme några minuter på var sida. Lägg över de färdiga rårakorna i en ugnsform och håll dem varma i ugnen på 125 grader. Stek gärna i två stekpannor samtidigt så går det snabbare.

2
Servera rårakorna varma med lingonsylt och en grönsallad till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 590, Fett 27 g, Kolhydrater 79 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top