Rårakor med rotsaker

Du behöver 0.5 st citron 100 g rotselleri 200 g morötter 300 g potatis fast sort 1 st ägg 1 msk majsstärkelse 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st citron
  • 100 g rotselleri
  • 200 g morötter
  • 300 g potatis fast sort
  • 1 st ägg
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap grovkornig
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 tsk olja till stekning

Serveras med:

200 g bogfläsk stekt
4 msk rårörda lingon

Gör så här

1
1. Tvätta citronen, riv skalet och pressa saften. Skala selleri, morötter och potatis. Riv dem på rivjärnets grova sida.

2
2. Vispa samman ägget med majsstärkelse, salt och peppar. Rör samman senap och smör. Blanda ägget och senapssmöret i rotsaksrivet tillsammans med citronskal och -saft.

3
3. Värm stekpannan och tillsätt 1 tsk olja per stekomgång. Klicka 2-3 matskedar i pannan för varje rotraka och stek cirka 5 minuter på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top