Du behöver
- 0.5 st citron
- 100 g rotselleri
- 200 g morötter
- 300 g potatis fast sort
- 1 st ägg
- 1 msk majsstärkelse
- 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
- 1 msk senap grovkornig
- 1 msk smör eller margarin
- 3 tsk olja till stekning
Serveras med:
200 g bogfläsk stekt
4 msk rårörda lingon
Gör så här
1
1. Tvätta citronen, riv skalet och pressa saften. Skala selleri, morötter och potatis. Riv dem på rivjärnets grova sida.
2
2. Vispa samman ägget med majsstärkelse, salt och peppar. Rör samman senap och smör. Blanda ägget och senapssmöret i rotsaksrivet tillsammans med citronskal och -saft.
3
3. Värm stekpannan och tillsätt 1 tsk olja per stekomgång. Klicka 2-3 matskedar i pannan för varje rotraka och stek cirka 5 minuter på varje sida.