Rårakor med löjromssås

Du behöver 300 g potatis (ca 4 st) 1 msk margarin eller olja 0.5 tsk salt 1 krm peppar LÖJROMSÄS: 2 dl gräddfil 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis (ca 4 st)
  • 1 msk margarin eller olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar

LÖJROMSÄS:

2 dl gräddfil
2 msk lättmajonnäs
50 g löjrom
0.5 st röd lök eller gul lök, finhackad
0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skölj potatisen. Riv den på grova sidan av rivjärn eller i matberedare. Krydda med salt och peppar och rör om.

2
Hetta upp matfett i en stekpanna. Klicka i 1 msk potatis per råraka och bred ut dem tunt. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på ett fat.

3
Blanda ingredienserna till såsen och servera den i en skål bredvid rårakorna.


Kommentar:
Byt ev löjrom mot röd stenbitsrom i såsen.
Ett inslag i menyn “Samling kring grytan” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top