Du behöver

  • 300 g potatis (ca 4 st)
  • 1 msk margarin eller olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • LÖJROMSÄS:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 50 g löjrom
  • 0.5 st röd lök eller gul lök, finhackad
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skölj potatisen. Riv den på grova sidan av rivjärn eller i matberedare. Krydda med salt och peppar och rör om.
2
Hetta upp matfett i en stekpanna. Klicka i 1 msk potatis per råraka och bred ut dem tunt. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på ett fat.
3
Blanda ingredienserna till såsen och servera den i en skål bredvid rårakorna.

Kommentar:
Byt ev löjrom mot röd stenbitsrom i såsen. Ett inslag i menyn "Samling kring grytan" som ingår i temafesten "Middag med manglad duk". Övriga rätter i menyn hittar du nedan.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept