Råraka med pancetta samt lingon- och äppelröra

Du behöver 12 st potatis salt och peppar olja 200 g pancetta (bacon) 1 st äpple 1 dl lingonsylt 0.5 dl lingon frysta 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 12 st potatis
  • salt och peppar
  • olja
  • 200 g pancetta (bacon)
  • 1 st äpple
  • 1 dl lingonsylt
  • 0.5 dl lingon frysta
  • 1 st honungsmelon stor

Gör så här

1
Riv potatisen grovt. Salta och peppra.

2
Värm en stekpanna med smör. Lägg i klickar med potatisriv och platta ut till 10 centimeter breda rundlar.

3
Du kan även baka rårakorna på plåt i ugn på inoljade bakplåtspapper. Pensla rundlarna med olja även på ovansidan och baka i 200 graders ugnsvärme i 15 minuter.

4
Stek bacon krispigt på hög värme i en stekpanna. lägg den sedan på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.

5
Skala äpplet och tärna det fint. Blanda med lingonsylt och lingon. Låt stå i fem minuter tills lingonen tinar.

6
Avsluta måltiden med en stor bit melon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top