Ramslökssoppa med brödkrutonger

Du behöver 100 g ramslöksblad 0,5 st purjolök det vita 2 st fasta potatisar 1 st palsternacka 3 msk smör 8 dl vatten 1 st...

Tillagningstid: 45 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 100 g ramslöksblad
  • 0,5 st purjolök det vita
  • 2 st fasta potatisar
  • 1 st palsternacka
  • 3 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 1 st vegetarisk buljongtärning
  • flingsalt, svartpeppar

Brödkrutonger

4 skiva surdegsbröd
3-4 msk rapsolja
Färskhackad ramslök
flingsalt

Gör så här

1

Skölj och finhacka ramslök­en. Ansa och snitta purjolöken längs med, strimla. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar.

2

Hetta upp 1 matsked smör i en kastrull. Fräs purjolöken tills den mjuknat utan att ta färg. Häll på vatten och buljong, tillsätt potatis och palsternacka. Koka tills grönsak­erna mjuknat. 

3

 Tillsätt nästan all ramslök, spar lite att smaksätta brödkrutongerna med. Kör soppan slät med en stavmixer, tillsätt resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.

4

Brödkrutonger Skär brödet i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Rosta brödet tills det fått fin färg på bägge sidor. Tillsätt hackad ramslök och lite flingsalt.

5

Häll upp soppan i portionsskålar och servera med krutonger. Dekorera ev soppan med ramslökblommor. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top