Du behöver
Buljong
1 l vatten + en buljongtärning
2 st buntar salladslök
0.5 st röd chili finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk ljus soja
1 msk sesamolja
1 msk misopasta
Till servering
4 st ägg medelstora
2 st kycklingbröst
200 g äggnudlar
1 st påse babyspenat
0.5 pkt böngroddar
2 msk rostade sesamfrön
chilisås t ex sriracha
Gör så här
Koka upp vatten och buljong. Skiva löken fint och lägg hälften i buljongen tillsammans med chili, ingefära och vitlök. Smaksätt med soja, sesamolja och eventuellt misopasta. Låt allt få ett uppkok.
Mjukkoka äggen i kokande vatten i 7–8 minuter och skölj med kallt vatten. Skala och dela i halvor. Strimla kycklingen i mindre bitar, och om du använder rå kyckling, lägg ner den i buljongen och sjud i cirka 10 minuter tills den är genomlagad, ta upp och lägg åt sidan.
Lägg ner nudlar i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen.
Fördela nudlar och buljong i fyra skålar och toppa med kyckling, spenat, groddar, ägghalvor och resten av den finhackade salladslöken.
Servera rostade sesamfrön och chilisås vid sidan av.
Gör en mättande och härlig soppa med asiatiska smaker. Här med kyckling, men strimlad skinka, räkor, svamp eller broccoli är också gott.