Ramensoppa med salladslök

Du behöver Buljong 1 l vatten + en buljongtärning 2 st buntar salladslök 0.5 st röd chili finhackad 1 msk finhackad färsk ingefära 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Buljong

1 l vatten + en buljongtärning
2 st buntar salladslök
0.5 st röd chili finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk ljus soja
1 msk sesamolja
1 msk misopasta

Till servering

4 st ägg medelstora
2 st kycklingbröst
200 g äggnudlar
1 st påse babyspenat
0.5 pkt böngroddar
2 msk rostade sesamfrön
chilisås t ex sriracha

Gör så här

1

Koka upp vatten och buljong. Skiva löken fint och lägg hälften i buljongen tillsammans med chili, ingefära och vitlök. Smaksätt med soja, sesamolja och eventuellt misopasta. Låt allt få ett uppkok.

2

Mjukkoka äggen i kokande vatten i 7–8 minuter och skölj med kallt vatten. Skala och dela i halvor. Strimla kycklingen i mindre bitar, och om du använder rå kyckling, lägg ner den i buljongen och sjud i cirka 10 minuter tills den är genomlagad, ta upp och lägg åt sidan.

3

Lägg ner nudlar i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen.

4

Fördela nudlar och buljong i fyra skålar och toppa med kyckling, spenat, groddar, ägghalvor och resten av den finhackade salladslöken.

5

Servera rostade sesamfrön och chilisås vid sidan av.


Kommentar:
Gör en mättande och härlig soppa med asiatiska smaker. Här med kyckling, men strimlad skinka, räkor, svamp eller broccoli är också gott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top