RECEPT FRÅN IK

Ramensoppa med salladslök

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Buljong

  • 1 l vatten + en buljongtärning
  • 2 st buntar salladslök
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk misopasta
  • Till servering

  • 4 st ägg medelstora
  • 2 st kycklingbröst
  • 200 g äggnudlar
  • 1 st påse babyspenat
  • 0.5 pkt böngroddar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • chilisås t ex sriracha

Gör så här

1

Koka upp vatten och buljong. Skiva löken fint och lägg hälften i buljongen tillsammans med chili, ingefära och vitlök. Smaksätt med soja, sesamolja och eventuellt misopasta. Låt allt få ett uppkok.

2

Mjukkoka äggen i kokande vatten i 7–8 minuter och skölj med kallt vatten. Skala och dela i halvor. Strimla kycklingen i mindre bitar, och om du använder rå kyckling, lägg ner den i buljongen och sjud i cirka 10 minuter tills den är genomlagad, ta upp och lägg åt sidan.

3

Lägg ner nudlar i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen.

4

Fördela nudlar och buljong i fyra skålar och toppa med kyckling, spenat, groddar, ägghalvor och resten av den finhackade salladslöken.

5

Servera rostade sesamfrön och chilisås vid sidan av.


Kommentar:
Gör en mättande och härlig soppa med asiatiska smaker. Här med kyckling, men strimlad skinka, räkor, svamp eller broccoli är också gott.

Recept