Räkwok med nudlar

Du behöver 2 st vitlök finhackade 1 st röd chili urkärnad, finhackad 2 msk ingefära riven, en bit på ca 6 cm 4 msk lime...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlök finhackade
  • 1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 2 msk ingefära riven, en bit på ca 6 cm
  • 4 msk lime färskpressad
  • 4 msk fisksås asiatisk
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 kg räkor med skal ca 400 g skalade
  • 4 prt nudlar
  • 2 msk sesamolja till stekning
  • 2 st morötter i stavar
  • 6 st champinjoner i klyftor
  • 1 st röd paprika urkärnad, i strimlor
  • 150 g sockerärter i bitar
  • 6 st salladslökar i skivor
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • sesamfrön + 1 msk svarta
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
Rör ihop vitlök, chili, ingefära, limesaft, fisksås, råsocker och sesamolja i en skål. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning, spola av i kallt vatten och låt rinna av.

2
Hetta upp oljan till stekning i en wok eller stekpanna. Woka morötter och svamp på hög värme ett par minuter, tillsätt paprika, ärter och lök och woka en minut till. Häll i såsen och blanda om. Lägg i nudlar och räkor och låt allt bli hett.

3
Räkorna ska inte gå för länge, då blir de trista. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön och plockade korianderblad. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top