Räksoppa med tomat

Du behöver 1 st bananschalottenlök finhackad smör att steka i 2 msk majsenaredning 400 g krossad tomat 7 dl vatten 2 tärning fiskbuljong 1/2–1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • smör att steka i
  • 2 msk majsenaredning
  • 400 g krossad tomat
  • 7 dl vatten
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl dill finhackad
  • 1.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Stek löken i smör tills den mjuknar. Strö över redningen och rör i tomatkross och vatten.

2
Smula i buljongtärningar, tillsätt sambal oelek och låt småkoka i 10 minuter.

3
Skala räkorna och lägg i en skål. Tillsätt dillen i soppan och mixa eventuellt så att den blir slätare.

4
Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.

5
Tillsätt räkorna och servera genast. En smörgås med färskost smakar gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top