Du behöver

  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • smör att steka i
  • 2 msk majsenaredning
  • 400 g krossad tomat
  • 7 dl vatten
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl dill finhackad
  • 1.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Stek löken i smör tills den mjuknar. Strö över redningen och rör i tomatkross och vatten.
2
Smula i buljongtärningar, tillsätt sambal oelek och låt småkoka i 10 minuter.
3
Skala räkorna och lägg i en skål. Tillsätt dillen i soppan och mixa eventuellt så att den blir slätare.
4
Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.
5
Tillsätt räkorna och servera genast. En smörgås med färskost smakar gott till.

Recept // Fler skaldjurrecept