Räksnittar med saffran

Du behöver 300 g skalade räkor ca 900 g med skal 1 nypa saffran 0.5 st lime saft och det yttersta finrivna skalet 2 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 300 g skalade räkor ca 900 g med skal
  • 1 nypa saffran
  • 0.5 st lime saft och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk mango chutney
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 msk gräslök finskuren
  • 1 msk sesamfrön ljusa
  • 1 tsk sesamfrön svarta

Till servering

rostbröd kantskuret eller i rundlar
smör till stekning

Gör så här

1
Hacka räkorna grovt. lägg dem i en skål och blanda med saffran, limesaft och skal, creme fraiche, majonnäs, mango chutney, sambal oelek och gräslöken (spara lite gräslök till garnering). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera lime.

2
Rosta de ljusa sesamfröna i torr stekpanna och blanda sedan med de svarta.

3
Stek rostbrödet gyllene i smör i medelhet panna. Fördela räkröran på brödet och toppa med gräslök och sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top