Räksallad med quinoa

Du behöver 1 st huvud romansallad 2 prt quinoa kokt röd 3 st vårlök 2 st avokado 500 g räkor stora färska dressing 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st huvud romansallad
  • 2 prt quinoa kokt röd
  • 3 st vårlök
  • 2 st avokado
  • 500 g räkor stora färska
  • dressing
  • 0.5 st limefrukt pressad
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 nypa salt

Gör så här

1
Skölj salladen och låt rinna av ordentligt. Dela den i bitar. Blanda med den kalla quinoan.

2
Skiva löken fint. Skär avokadon i klyftor och pressa lite limesaft på klyftorna så att de inte blir bruna. Blanda ner lök och avokado i salladen. Skala räkorna och lägg dem i salladen.

3
Blanda limesaft, honung, rapsolja, finhackad dill och salt. Häll hälften av dressingen över salladen precis vid serveringen. Servera resten till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 337, fett 17 g, kolhydrater 22 g och fibrer 7 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top