Räksallad i smördegsskålar

Du behöver 2 st smördegsplattor tinade smält smör 1 dl moghrabiah stor couscous 1 msk olivolja 1 tsk citronsaft 1 tsk balsamvinäger 0.5 krm salt,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor tinade
  • smält smör
  • 1 dl moghrabiah stor couscous
  • 1 msk olivolja 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 krm salt, vitpeppar
  • 20 st räkor med skal
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st påse piccante sallad
  • 1 st salladslök
  • parmesanost

Avokadosås:

2 st avokado
1 dl lätt crème fraiche
1 st påse guacamolemix
pressad lime

Gör så här

1
Dela varje smördegsplatta mitt itu och kavla ut till kvadrater. Pensla med smält smör, lägg plattorna över uppochnedvända ugnsfasta portionsskålar. Ställ på en plåt, och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 10–15 minuter tills de fått färg. Låt svalna lite innan skålarna lyfts av.

2

3
Koka moghrabiah enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt i kallvatten i en sil efteråt. Blanda olja, citronsaft, vinäger, salt och peppar och häll över moghrabiahn. Låt stå. Skala räkorna. Spara rommen till garnering. Dela tomaterna. Skölj salladen i kallt vatten och skaka torr i en kökshandduk. Skiva salladslöken tunt.

4

5
Sås: Klyv avokadorna, skrapa ner fruktköttet i en bunke. Mixa med creme fraiche och kryddmix. Smaka av med lime.

6
Blanda mograbiah och salladsingredienser. Lägg upp i smördegsskålarna, hyvla över ost, servera såsen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top