Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 1 st gurka
- 300 g blomkål
- 0.5 dl finhackad dill
- 0.5 dl finhackad mynta
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 0.5 st röd chilifrukt
- 25 g babyspenat
- salt
Vitlökssås
3 dl gräddfil
2 st vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
rostat bröd till servering
Gör så här
Skala räkorna. Skala och tärna gurkan fint. Dela blomkålen i små bitar.
Blanda räkor, gurka, blomkål, dill, mynta, citronskal och saft samt olivolja i en bunke.
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och baby-spenat i räkröran, smaka av med salt.
Blanda gräddfil och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera räkröran med vitlökssås och rostat bröd.
Börja middagen med en god räkröra på rostat bröd.