Räkröra med vitlökssås

Du behöver 1 kg räkor med skal 1 st gurka 300 g blomkål 0.5 dl finhackad dill 0.5 dl finhackad mynta 1 tsk finrivet citronskal...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 st gurka
  • 300 g blomkål
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 25 g babyspenat
  • salt

Vitlökssås

3 dl gräddfil
2 st vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
rostat bröd till servering

Gör så här

1

 Skala räkorna. Skala och tärna gurkan fint. Dela blomkålen i små bitar.

2

Blanda räkor, gurka, blomkål, dill, mynta, citronskal och saft samt olivolja i en bunke.

3

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och baby-spenat i räkröran, smaka av med salt.

4

Blanda gräddfil och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera räkröran med vitlökssås och rostat bröd.


Kommentar:
Börja middagen med en god räkröra på rostat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top