Du behöver

  • 2 st ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 3 st tunnbröd ark mjukt
  • Dillyoghurtsås:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering:

  • dill
  • gräslök
  • rödlök strimlad
  • 2.5 msk rom

Gör så här

1
1. Koka, skala och hacka äggen. Hacka räkorna grovt, skär dillen fint, skala och riv pepparroten.
2
2. Lägg allt i en bunke och vänd försiktigt ner majonnäsen.
3
3. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop dem som en rulltårta. Skär dem i 12 diagonala bitar. Placera tre på varje assiett.
4
4. Mixa yoghurt och dill till en skummig sås och ringla den runt om.
5
5. Garnera med dill, gräslök och rödlök i strimlor och lite svart rom.

Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.


Recept // Fler skaldjurrecept