Räkpyramid med dillyoghurtsås

Du behöver 2 st ägg 300 g skalade räkor 2 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 dl majonnäs 3 st tunnbröd ark mjukt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 3 st tunnbröd ark mjukt

Dillyoghurtsås:

2 dl yoghurt naturell
1 dl hackad dill

Garnering:

dill
gräslök
rödlök strimlad
2.5 msk rom

Gör så här

1
1. Koka, skala och hacka äggen. Hacka räkorna grovt, skär dillen fint, skala och riv pepparroten.

2
2. Lägg allt i en bunke och vänd försiktigt ner majonnäsen.

3
3. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop dem som en rulltårta. Skär dem i 12 diagonala bitar. Placera tre på varje assiett.

4
4. Mixa yoghurt och dill till en skummig sås och ringla den runt om.

5
5. Garnera med dill, gräslök och rödlök i strimlor och lite svart rom.


Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top